Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

İpli Büzgülü Posetler

Geri

Bez ambalaj, plastik, kağıt, karton vb. maddelerin yerine, her türlü ambalaj ürününün bezden üretilmesidir. Bez çanta, bez torba, bez elbise kılıfı, bez mutfak önlüğü, bezden üretilmiş her türlü koruma kılıfı ve keseler, ham bez çanta ve çeşitli bezlerden üretilen kumaş çantalar bu sektörün başlıca ürünleri arasında yer almaktadır.
Bez ambalajın amacı, plastik kullanımını azaltarak çevreye atılan zararlı atıkların olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak, kağıt ambalaj yerine bezi tercih ederek ağaç kesiminin önüne geçip yeşili ve çevreyi korumak, ayrıca bütün bunları yaparken de plastik ve kağıt ambalajın sağladığı “ambalajı olduğu ürünün” reklam misyonunu üstlenmek olmalıdır.

Bez Çantanın Doğuşu;

Plastik poşetler, 80’li yılların ortalarına doğru alış-verişte kullanılmaya başlandı. 90’lı yılların başlarına gelindiğinde ise hızla yaygınlaştı ve alış-veriş dünyamızın bir parçası oldu. Bu yaygınlaşma o kadar hızlı oldu ki alış-verişlerde kullanılan pazar çantaları ve filelerin yerini kısa sürede plastik poşetler aldı.

Bu poşetlerin tüketiciye ücretsiz ve sınırsız sayıda verilmesi, doğaya ve insan hayatına sayısız zararı olan “naylon poşetlerden oluşan çöp dağlar”ın ortaya çıkmasına sebep oldu. 2000 yılının başlarından itibaren çeşitli ülkelerde yapılan araştırmalarda plastik poşetlerin ancak 400 ile 1000 yıl gibi uzun bir sürede toprağa karışabildiği, ciddi bir şekilde çevre kirliliğine ve buna bağlı olarak birçok sağlık sorunlarına sebep olduğu bilimsel verilerle ortaya kondu.(ABD’de yapılan bir araştırmaya göre dünya üzerinde her bir dakika içinde 1 milyon adet, her yıl ise ortalama 500 milyar plastik poşet çevreye atılmaktadır.)  
Ayrıca plastik poşetlerin üretim sürecinde suyumuzu tüketmesi, göl ve nehirlerin akış rejimlerini bozması, depolama sürecinde ciddi maliyetler oluşturması, doğal yaşam ortamlarına zarar verip nesli tehlike altındaki türlerin varlığını tehlikeye sokması ve doğada buldukları poşetleri yiyecek sanan birçok hayvanın ölmesi; plastik poşetin popülaritesini kaybetmesine yol açtığı gibi çevreye duyarlı bazı ambalaj firmalarını da plastik poşetlere karşı alternatif ürünler üretmeye sevk etti. Bu durum bez çantanın çıkış noktası oldu. 25-30 yıl önce alış-veriş dünyamızdan ayrılan doğa dostu bez çantalar farklı tasarım ve modellerle tekrar hayatımıza girdi.

Avusturalya, Çin, İrlanda, Güney Afrika, Almanya, Kanada ve İngiltere gibi bazı ülkelerin plastik poşetlere sınırlama getirmesi veya kullanımını tamamen yasaklaması ayrıca ülkemizde bazı kurum ve kuruluşların plastik poşet yerine bez torba kullanılması yönünde bazı çalışmalar yapması (Üretimini Maviyel Ambalaj’ın yaptığı; Van Valiliği’nin “Poşeti Azalt Van Gölü’nü Yaşat” projesi, Kadıköy Belediyesi’nin “Plastik Torbaya Hayır” kampanyası ile birlikte 1 Ocak 2010’dan itibaren doğaya zararlı poşetlerin kullanımını yasaklaması vs.)doğa dostu bez çantaları son zamanların en gözde taşıma ve alış-veriş torbaları haline getirdi.

 

Ham koton çalışmalarda kumaş boyaması yada yıkanmış koton kullanabilmekteyiz. İşlem görmüş koton rengi beyaz, ham rengi krem boyama renklerinde pastel yada canlı renklerde boyama yapılabilmektedir. Koton üzerine çeşitli tekniklerde baskılar yapılabilmektedir.Ham koton malzemeden dikişli büzgülü torbalar, körüklü, körüksüz çantalar, kese ve düz torbalar üretilmektedir.
                             

İlkemiz; güven temeline dayalı müşteri memnuniyetidir. Avrasya Kimya markası, bu ilkenin yörüngesinden şaşmayan "kalite odaklı üretim" anlayışını benimser.

Temel Kalite Hedefimiz; kalitede öncü olmak ve "toplam kalite sinerjisini" yönetici ve tüm çalışanları ile birlikte hayata geçirerek, daima kendimizle yarışmaktır. Avrasya Kimya  bu doğrultuda personel eğitimini, kalifiye eleman potansiyelini, kaliteli hammadde kullanımını ve yüksek teknolojik alt yapısı için çalışmalarını kararlılıkla uyguluyor...

 

 

© Copyright 2010. Tüm hakları saklıdır.Avrasya Kimya & Plastik.