Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Kimya

Geri
  • MONO ETILEN GLIKOL

Mono etilen glikol renksiz, kaynama noktası 198 °C olan viskoz tatlımsı bir sıvıdır.

1. Polyester elyaf ve film imalatında
2. Otomobillerde antifriz olarak
3. Endüstriyel soğutma sistemlerinde
4. Kar eritme sistemlerinde
5. Patlayıcı madde imalatında
6. Su bazlı boyalarda donma önleyici olarak kullanılır.
    Etilen glikol suEtilen Glikol Nedir? Etilen Glikol Kullanımı - Etilen Glikol Nerelerde Kullanılır? alkol ve asetonla karışıp kaynaşan ancak eterde hemen hemen hiç çözünmeyenEtilen Glikol Nedir? Etilen Glikol Kullanımı - Etilen Glikol Nerelerde Kullanılır? renksizEtilen Glikol Nedir? Etilen Glikol Kullanımı - Etilen Glikol Nerelerde Kullanılır? viskoz ve tatlı bir alkoldür. Donma noktası -13ºCEtilen Glikol Nedir? Etilen Glikol Kullanımı - Etilen Glikol Nerelerde Kullanılır? kaynama noktası ise 198ºC’dir. Donma noktasının düşükEtilen Glikol Nedir? Etilen Glikol Kullanımı - Etilen Glikol Nerelerde Kullanılır? kaynama noktasının ise bu kadar yüksek olması çok işe yarar aslında. Suyla karıştırıldığında donma noktası daha da düşer ve radyatörlerde antifriz olarak kullanılır. Uçaklarda da yüzeyde buzun tutunmasını ve buzlanmayı engellemek amacıyla kullanılır. Bu kullanım alanlarının dışında etilen glikolden deterjanEtilen Glikol Nedir? Etilen Glikol Kullanımı - Etilen Glikol Nerelerde Kullanılır? parlatıcıEtilen Glikol Nedir? Etilen Glikol Kullanımı - Etilen Glikol Nerelerde Kullanılır? sentetik mumEtilen Glikol Nedir? Etilen Glikol Kullanımı - Etilen Glikol Nerelerde Kullanılır? reçine vs. üretiminde yararlanılır.
 
  • DI ETILEN GLIKOL

  Doymamış poliester reçinelerinin üretiminde,poliüretanlar ve plastikleştiricilerde kullanılır. Tütün endüstrisinde bir nem tutucu olarak kullanılır.

Doymamış polyester reçinelerinin üretiminde, poliüretanlar ve plastikleştiricilerde;

  1. Boya mürekkebi ve tekstil boyamada çözücü olarak;
  2. Tütün endüstrisinde bir nem tutucu olarak;
  3. Uçak ve Demiryollarında kar spreyi olarak;
  4. Tutkal sanayinde inceltici olarak kullanılır.

  • BUTIL GLIKOL

    Glikol eter tipi organik solventtir. Kullanıldığı sistemlerde; yüzey tozumasını engelleyici, kuruma geciktirici, yüzey düzenleyici olarak; çabuk kuruyan laklarda, verniklerde çözücü solvent olarak görev yapar.

Hafif kokulu, yüksek kaynama seviyesinde, az uçucu bir çözücüdür. Su bazlı boyalarda mükemmel bir yardımcı kimyasaldır. Yüzey temizleyici, hidrolik yağ ve metal kesme sıvılarında bileşen olarak kullanılır.

 

Donma Noktası, °C -70,4
Kaynama Noktası, °C 168
Yoğunluk (Kg/Litre) 0,902

 


  •  ETIL GLIKOL

  Organik kimyacı Wurtz 1855 yılında HO-CH2-CH2-OH formülüne sahip bu bileşiği bulduğunda şekerli tadından dolayı ona “glikol” adını vermiştir. Ancak siz keyfinize göre “etilen glikol”,“1,2 etandiol” ya da yalnızca “etandiol” diye de hitap edebilirsiniz.

Etilen glikol su, alkol ve asetonla karışıp kaynaşan ancak eterde hemen hemen hiç çözünmeyen, renksiz, viskoz ve tatlı bir alkoldür. Donma noktası -13ºC, kaynama noktası ise 198ºC’dir. Donma noktasının düşük, kaynama noktasının ise bu kadar yüksek olması çok işe yarar aslında. Suyla karıştırıldığında donma noktası daha da düşer ve radyatörlerde antifriz olarak kullanılır. Uçaklarda da yüzeyde buzun tutunmasını ve buzlanmayı engellemek amacıyla kullanılır. Bu kullanım alanlarının dışında etilen glikolden deterjan, parlatıcı, sentetik mum, reçine vs. üretiminde yararlanılır.
 

 

 

© Copyright 2010. Tüm hakları saklıdır.Avrasya Kimya & Plastik.