Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Kimya

Geri
  • MONO ETANOL AMIN

 

MONO ETANOL AMİN

 

VARİL

IBC

DÖKME

Kilo

200

-

-

Parlama Noktası, °C

96

 

 

 

Saflık

99,4

 

 

 

Renk

Görünür

 

 

 

Donma Noktası, °C

10,5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Deterjanlarda, araba yıkama şampuanlarında, genel yağ gidericilerde, wax uzaklaştırıcılarda nötralize ajan ve korozyon önleyici olarak;
Zirai kimyasallarda, ilaç ürün formülasyonlarında yapıştırıcı olarak;
Zamklar, lateks ve fotoğraf geliştiriciler için dağıtıcı ajanlarda, kauçuk vulkonizasyonu tetikleyicilerde, korozyon önleyicilerde, PH kontrolöründe, ara madde sentezlerinde, vernik, boya, wax ve cila ıslatma ajanlarında kullanılır.


  • DI ETANOL AMIN 

  Nötralizasyon işlemlerinde ve aktivatör olarak, Anyonik ve non-iyonik yüzey aktiflerin üretiminde, Fotografik kimyasalların üretiminde, Gaz temizleyici absorbsiyon yardımcısı olarak kullanılır. Deterjanlarda, araba yıkama şampuanlarında, genel yağ gidericilerde, wax uzaklaştırıcılarda nötralize ajan ve korozyon önleyici olarak kullanılır.

Formülü (HO-CH2 -CHj^NH olan bis (hidroksi-2 etil) aminin yaygın adı; etilen oksidin amonyak üzerine etkimesinden elde edilir. (Gaz asitlerin çözücüsü, gerilimetkin maddelerin, yağlayıcıların ve kauçuk katılma ürünlerinin hazırlanmasında ıslatıcı etken ve ara madde olarak sanayide yaygın biçimde kullanılır.)


  • TRI ETANOL AMIN

Özellikler: Higroskobiktir. Amonyak benzeri karakteristik kokulu koroziftir. Isıyla dekompoze olur ve toksik ve korozif gazlar (nitrojen oksitlerde dahil) üretirler. Orta derecede güçlülükte baziktirler. Alev ve patlamaya neden olacak şekilde selüloz nitratla reaksiyon verirler. Güçlü asit ve güçlü oksidanlarla şiddetli reaksiyona girerler. Bir molekülde hem alkol hem de aminin karakteristik fiziksel ve kimyasal reaksiyonlarını gösterirler.

Uygulamalar: NaOH ile nötralize edilmiş sülfonik asitten suda daha çok çözünen bir organik tuzun oluşumuyla sonuçlanan, dodesil benzen sülfonik asit için bir alkalileştirici olarak tavsiye edilir. Bu, daha düşük bulanma noktalı ve daha iyi stabiliteli manuel bulaşık yıkama sıvı deterjanlarının eldesini destekler, üre gibi hidrotopların kullanımını gereksiz kılar. pH ayarlayıcı olarak bulaşık deterjanında (kullanım oranı Labsa miktarına göre değişir), saç jölesinde % 0,5-0,9 ve kremlerde pH: 5,5-6,0 olacak şekilde kullanılır.

TEA, ayrıca, lauril, risinoleik, oleik ve stearik asitler gibi uzun zincirli yağ asitlerini alkalize etmek için, sıvı sabun bazlı deterjan formülasyonlarında ve transparan çam-yağ bazlı dezenfektanlarda emülsifiye edici bir etkiyle suda çözünen TEA sabunlarını oluşturmak için kullanılabilir. Zayıf bir baz olması sebebiyle araba yıkama şampuanlarında, parlatıcı waxlarda, korozif olmayan yağ giderici deterjanlar, sıvı çamaşır deterjanları ve çok yönlü kullanılan temizleyicilerde nötralize edici ajan olarak kullanılabilir. Zirai kimyasallarda, anyonik emülsifiyerler için nötralize edici ajanlar olarak kullanılır. 2,4 D asit(2,4 diklorofenoksi asetik asit)’ten elde edilen zirai bileşiklerin hazırlanmasında kullanılabilir. Beton öğütmede (üretme) yardımcı ajanlar olarak kullanılırlar. TEA’nın yüksek konsantrasyonları sertleştirmede bir geciktirici etkiye sahipken, düşük konsantrasyonları sertleşme oranını tetikler. Kozmetiklerin, tekstilde kullanılan yüzey aktiflerin üretiminde, yabani ot gidericide, petrol demülsifiyerlerinde ve korozyon önleyicilerde ara madde olarak kullanılır.

 

 

 

© Copyright 2010. Tüm hakları saklıdır.Avrasya Kimya & Plastik.